A palackosgáz-szolgáltató árbevétele 40 százalékkal esett vissza az első félév folyamán, bruttó fedezete viszont 3 százalékkal tudott bővülni. Az üzemi tevékenység eredménye duplájára nőtt, ugyanakkor annak köszönhetően, hogy a csoport gyakorlatilag hitelmentessé vált, az adó előtti eredmény mindössze 8 millió forinttal marad el az operatív profittól. Az első féléves folyamatok fényében könnyen elképzelhető, hogy a Prímagáz ha nem is tudja tartani a tavalyi, a budaörsi telephely eladása miatti magas eredményét, a becsültnél jobb évet zárhat az idén.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!