Prímagáz: osztalék nincs, rendkívüli nyereség lehet

A Prímagáz a várakozásoknak megfelelően nem fizet osztalékot a tavalyi év után, amelynek során rekordmértékű, 4,3 milliárd forint veszteséget szedett össze - derül ki a Magyar Tőkepiacban közzétett tájékoztatóból, ahol a társaság írásban is megerősítette a pénteki közgyűlésen elhangzottakat.
NAPI, 2001. április 23. hétfő, 08:30
Fotó:

A közgyűlés felhatalmazást adott a sajátrészvény-vásárlások folytatására az alaptőke 10 százalékáig terjedően, a tőzsdén keresztül.
Elemzői vélemények szerint a Prímagáz idén jelentős rendkívüli eredményre tehet szert az állóeszközei között szereplő, már kiürített budaörsi telephely értékesítése révén; az ingatlan értéke becslések szerint 1 milliárd forint körül van. A társaság üzemi szinten enyhén nyereséges lehet - közölte a közgyűlésen a részvényesekkel Oláh Tamás vezérigazgató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK