Próbál talpraállni Európa az olasz sokk után

Továbbra is bizonytalan a helyzet az olasz választások után, ennek ellenére a vezető európai részvényindexek próbálják ledolgozni keddi nagy esésüket. A javuló hangulatban szerepe van annak is, hogy Ben Bernanke tegnap igyekezett megvédeni a Fed kötvényvásárlási programját, és lehűteni a kedélyeket a lazítás felhagyásával kapcsolatban.
Beke Károly, 2013. február 27. szerda, 09:52
Fotó: Napi.hu

A szerdai nyitás után nem sokkal 7633 ponton állt a frankfurti tőzsde DAX indexe, ez 0,46 százalékkal volt magasabb a keddi záróértéknél. A londoni FTSE közben 0,47 százalékkal kapaszkodott feljebb a nap elején, míg a párizsi CAC-40 0,7 százalékos emelkedéssel kezdte a napot. Az olasz tőzsde is próbál visszarázódni a normális kerékvágásba, a keddi nagy esés után 0,8 százalékos javulással kezdett, míg a spanyol piac vezető indexe 0,9 százalékkal emelkedett reggel.

A részvények közül a francia Bouygues 8,6 százalékos szárnyalással kezdte a napot miután kedvező negyedik negyedéves számokat publikált, az Anheuser Busch-InBev sörgyár papírjai azonban 1,1 százalékkal gyengültek az eredmények hatására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Vote, 2013.02.27 10:09

Fene se érti az olaszokat, nem kérnek az IMF kutyából. Olyanok ezek Bajnaival, hogy választáson nem szeretik megmérettetni magukat, nem nekik, sunyin bemásznak mások hátán, cirkuszi körülmények között nevezi ki a helytartót a bank.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html