Ez a folyamat - hasonlóan az év eddig eltelt időszakához - kedvezőtlenül befolyásolta a nemzetközi szoftvergyártó cégek építészeti és építőipari alkalmazásai iránti keresletet, és a Graphisoft júliusi - augusztusi árbevételében is nagymértékű visszaeséshez vezetett. Mivel a társaság meghosszabbította az új ArchiCAD verzió tesztelési időszakát, a termék piaci forgalmazásának kezdete az eredetileg tervezett 2002 harmadik negyedévről a negyedik negyedévre tevődött át - tovább csökkentve ezzel a harmadik negyedéves bevételeket. A kedvezőtlen tényezők együttes hatásának következtében a társaság a harmadik negyedévben a tavalyinál 30-35 százalékkal kevesebb, 4,3-4,7 millió euró árbevétellel és 2-2,5 millió euró üzemi veszteséggel számol. A cégvezetés várakozása szerint az ArchiCAD új verziójának negyedik negyedévi kiadása az árbevételek jövő évre is áthúzódó, újbóli jelentős növekedését fogja eredményezni - az egyes lokalizált verziók kiadásával összhangban. A társaság eddigi teljesítményét és a negyedik negyedévre várható nullszaldós eredményt figyelembe véve, az éves árbevétel 25-26 millió, az üzemi veszteség 2-2,5 millió euró között várható. A cégvezetés folytatja a Graphisoft tevékenységeinek stratégiai áttekintését, annak érdekében, hogy működését összhangba hozza a megváltozott külső feltételekkel, és megfeleljen a következő időszak növekvő kihívásainak. A társaság 2002. november 14-én hozza nyilvánosságra harmadik negyedéves eredményeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!