Profit warningot adott ki az FHB

Az FHB kevéssel délután öt után bejelentette, hogy a 2007. harmadik negyedévi adózott eredménye – a zárlati munkák jelenlegi állása szerint – 4,10 milliárd forint, ami 19,9 százalékkal elmarad a tervezettől.
NAPI Online, 2007. november 13. kedd, 18:47
Fotó:

A tervtől való eltérés főbb okai:

Az IFRS szabályok szerint elszámolt derivatív ügyletek valósérték változásból származó eredménye 2007. szeptember 30-án 510 millió forint nem realizált veszteség, ami 450 millió forinttal magasabb a tervezettnél. E tétel nélkül a bank 11 százalékkal marad el a tervtől. A bank származékos ügyleteket nem köt spekulatív céllal, csak és kizárólag fedezeti ügyletei vannak.

Az új stratégia implementálása a negyedik negyedévben fejeződik be. A megvalósítás költsége eddig 4-5 százalékkal, mintegy 500 millió forinttal haladta meg a tervezettet.

A bank privatizálása a harmadik negyedévben sikeresen befejeződött. A privatizációval kapcsolatosan a bank nem tervezett jelentős költségeket. Az egyszeri költségek mintegy 450 millió forint többlet kiadást jelentettek a tervhez képest.

Az év hátralévő részében nem várható pozitív változás, ezért a bank éves konszolidált adózás előtti eredménye várhatóan legalább a harmadik negyedévi mértékben elmarad majd a tervezettől és a piaci várakozásoktól - olvasható a BÉT-en megjelent közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK