Profitkivét az olajpapíroknál

Vegyesen alakultak a vezető nyugat-európai részvényindexek hétfőn.
NAPI Online, 2005. december 12. hétfő, 19:04

Bár az olaj jegyzése a london melletti olajtároló létesítményben történt robbanás után 60 dollár fölé került, sok befektető az eddigi profitokat realizálva a kiszállás mellett döntött. Ez a Footsie teljesítményén meg is látszott, míg az olajrészvényeket nem tartalmazó frankfurti DAX mutató emelkedéssel zárt. Az indexkosár egyik legnagyobb nyertese az E.ON lett, miután a UBS felemelte a közműcég részvényeinek célárfolyamát, a vételi ajánlás fenntartása mellett. A nap nyertese a Metro lett, míg a Siemens árfolyamát az a hír lendítette fel, hogy a cég vegyes vállalatot tervez létrehozni Kínában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK