Az elmúlt napokban jól szereplő OTP és Richter piacán is profitrealizálással telt a nap, így a két részvény a kereskedés nagy részét mínuszban töltötte. Ez az OTP esetében zárásig kitartott, a bankapír 1,1 százalékos csökkenéssel zárt, így 5030 forintra csúszott vissza. A Richter esetében azonban az utolsó órában megjelentek a vevők és ismét pluszos napot hozott össze a gyógyszergyártó: már 3740 forintnál jár a mai 0,7 százalékos emelkedés eredményeként. A Mol lemaradt a többi blue chiptől, amit ezen a héten elkezdett behozni, ám a mai 17 ezer forint fölötti árfolyamon megjelentek az eladók és a zárás előtt már 16900 forint környékén születtek a kötések. Az olajpapír záróára 16995 forint lett.

Viszonylag jó napja volt viszont a Magyar Telekomnak, 2 forinttal emelkedett és 334 forinton zárt.

A forgalom alacsony volt a részvénypiacon, nem érte el a hatmilliárd forintot. A közepes kapitalizációjú részvények közül a TVK érdemel figyelmet, a vegyipari cég árfolyama csaknem 8 százalékkal emelkedett 41 millió forintos forgalom mellett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!