Profitrealizálást hozott a görög szavazás

A sikeres görög szavazás után párologni kezdett az öröm a devizapiacokon, előtérbe került a megvalósíthatósági kockázat.
NAPI, 2011. június 29. szerda, 16:25
Fotó:

Nagy várakozás előzte meg a görögök kulcsfontosságúnak tartott parlmenti szavazását, arra a hírre pedig, hogy az ellenzék is támogatja majd a javaslatokat euró vételi hullám bontakozott ki, s a forint is erősödött.

Az euró/svájci frank 1,2050 fölött is járt, az euró/dollár keresztárfolyamot az 1,4435-40-nél található nagyon erős szint fogta meg - mondta Ötvös Mihály a CIB senior deviza kereskedője.

A forint a reggeli 268,50-ről 267-ig erősödött az euróval szemben, a svájci frank forintárfolyama pedig a reggeli 224-225-ös szintről 222 alá süllyedt.

A sikeres szavazás bejelentése után aztán peofitrealizálás indult meg: az euró/dollár 1,4350-ig, az euró/svájci frank 1,20-ra süllyedt. Kissé korrigált a forint is, az euróval szemben 267,30-40-ig, a svájci frank ároflyama pedig 222,50-ig jött föl. A szavazást követően ugyanis rögtön a megvalósíthatósági kockázatról kezdtek el beszélni a piacokon, de nem kerül le a napirendről a magánbefektetők szerepvállalása sem a görög megmentésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK