A 2006 elején meghirdetett hatékonyságnövelő program következtében az üzemi eredmény 10 százalékkal nőtt, a stratégiai céloknak megfelelően az EBITDA margin közel 15 százalékot ért el. Az Állami Nyomda 2007. évi üzemi eredménye 1391 millió forint, amely 10 százalékkal haladja meg az előző évi teljesítést. Az EBITDA meghaladta a 2 milliárd forintot, 2004 millió forintra nőtt, amely 157 millió forinttal több, mint a bázisidőszaki érték. Az EBITDA margin jelentősen, 1,9 százalékkal közel 15 százalékra növekedett. 2007-ben a társaság nettó árbevétele 13,5 milliárd forint volt. 2006-ban a kiugró árbevételt eredményező választási munkák miatt és a 2007. évi profiltisztítás következményeképpen a társaság árbevétele az előző évhez képest 5 százalékkal csökkent. A kieső árbevétel 50 százalékát a társaság magas hozzá adott értékű termékek értékesítésével tudta pótolni. A portfoliótisztítás eredményeképpen a két legfontosabb termékszegmens, a biztonsági termékek, illetve a kártyagyártás és megszemélyesítés már az árbevétel 64 százalékát teszik ki. Az export forgalom 1382 millió forint volt, amely a teljes árbevétel 10 százalékát adta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!