A befektetők egyébként az alumíniumóriásnál optimistán, az internetes portál esetében pedig borúlátóan néztek a zárás után megjelent számok elébe. A PeopleSoft a kezdeti nehézségek dacára közel két százalékos pluszban zárt: a cég teljesítménye ugyanis romlott, s emiatt csökkentenie kelett második negyedéves eredményvárakozását. A szoftvergyártó meglepő módon nem a világgazdasági helyzetet vagy netán a SARS-vírust okolta sanyarú helyzetéért, hanem az Oracle ellenséges felvásárlási ajánlatát. Nem sokkal korábban a JDA Software is hasonló rossz hírrel szolgált, a cég szintén profitriadót fújt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!