Profitszagot fogtak az árupiacok

A réz ára tíz hónapja nem látott magasságba emelkedett, az olajé és a szójababé pedig havi rekordot döntött tegnap, mivel a befektetők a világgazdasági recesszió enyhülésére számítanak.
NAPI, 2009. augusztus 4. kedd, 06:45
Fotó:

Ugyanez a várakozás idén eddig 12 százalékkal dobta meg a 19 nyersanyag tőzsdei jegyzését követő Reuters/Jefferies CRB indexet. Növeli az árakat az is, hogy az árupiaci termékek kereskedésének elszámolási valutája, a dollár várhatóan gyenge marad. Nouriel Roubini, a New York-i Egyetem professzora, aki megjósolta a pénzügyi rendszer összeomlását, úgy véli, jövőre 70-75 dollárt kell fizetni az olaj hordójáért.

További részletek a Napi Gazdaság mai számában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK