A jellemzően önkormányzatok és állami szervek részére energiamegtakarító beruházásokat végző társaság gyorsjelentése szerint az első félév a válság következményeként előálló hitelszűke árnyékában telt, így a várakozásoknak megfelelően gyengén alakult. Az árbevétel csökkenését a vállalat két tényezővel magyarázza. Egyrészt nem indultak el a bázisidőszakban folyt sárospataki és józsefvárosi kivitelezések helyébe lépő új energiahatékonysági beruházások, másrészt a villamosenergia piac liberalizálásának köszönhetően tovább folytatódott a villamosenergia szolgáltatásból származó árbevétel csökkenése.

Ugyanakkor a társaság a harmadik negyedévet tekintve már lényegesen bizakodóbb. Főleg mivel az utóbbi hónapok kedvező fejleményei, mint a hitelfelvételi gondok megoldódása, illetve a másodlagos kibocsátásból származó friss tőke rendelkezésre állásának hatása mind ekkor jelentkezik majd. Az elmúlt néhány hónapban kötött új, nagyértékű szerződések (Fejér Megye, illetve legutóbb Gyergyószentmiklós) kivitelezése augusztusban kezdődött meg, s a beruházások jórészt a harmadik és negyedik negyedévben, kisebb részt pedig 2010 első félévében fejtik majd ki jótékony pénzügyi hatásukat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!