Profitwarning a Flextronicstól

A Flextronics International hétfőn csökkentette az első negyedéves eredményére vonatkozó előrejelzését, arra hivatkozva, hogy sokba kerül tevékenysége áttelepítése Kínába és más olcsó országokba. A Magyarországon is több helyen jelen levő elektronikai alkatrészgyártó 5-8 cent részvényenkénti eredményre számít az ezzel a hónappal véget érő időszakban, szemben az áprilisban jelzett 10-13 centtel. Az árbevétel 3 milliárd dollár körül lehet 3,3 milliárd helyett.
NAPI, 2002. június 4. kedd, 09:00

A tőzsdezárás utáni kereskedelemben a Flextronics árfolyama 14 százalékkal 10,61 dollárra esett vissza a bejelentést követően. A vállalat az elmúlt hat negyedévben mást se csinált, mint kivonult a költséges gyártási helyekről, leépített, illetve bezárta drágának bizonyuló üzemeit.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK