A felügyelet által megszabott feltételek értelmében az OTP köteles gondoskodni arról, hogy e befektetéssel együtt is folyamatosan megfeleljen a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvényben (Hpt.) a hitelintézetek befektetéseire vonatkozóan megállapított szabályoknak. Köteles 5 munkanapon belül bejelenteni a felügyeletnek a külföldi vállalkozásban történő részesedés tényleges megszerzésének időpontját, a vállalkozásra vonatkozó lényeges adatok megváltozását, illetve soron kívül tájékoztatást adni a külföldi vállalkozás működését jelentősen befolyásoló jogszabályok változásáról. A PSZÁF-engedély nem pótolja a befektetés megvalósításához esetlegesen szükséges más bel-, illetőleg külföldi hatósági engedélyeket, amelyeket a bank tájékoztatás céljából köteles a felügyeletnek – külföldi hatósági engedély esetén magyar nyelven is – megküldeni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!