Miután a pénzügyminiszter által indított vizsgálatban megfogalmazódó kérdésekre válaszok helyett csak jogszabályi okoskodásra futotta a felügyelet vezetésétől, aligha söpörhető az asztal alá a kérdés, hogy a PSZÁF jelenlegi jogi státusza minden tekintetben védhető és tartható-e. A mostani jogbizonytalanság azt mutatja, hogy a pénzügyminiszter, akinek kötelessége a PSZÁF felügyelete, s ekként ellenőrzése is, nem egyértelműen rendelkezik azokkal a jogosítványokkal, amelyek e feladat ellátását lehetővé teszik. A kormány felelősséggel tartozik a betétesek és a jóhiszemű befektetők pénzének biztonságáért - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: a felügyelet jogi helyzetének pontosítása is ebbe az irányba mutat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!