A vesztesek listáját a bankok, köztük is a jelentős európai államkötvény-kitettséggel rendelkező hitelintézetek, illetve az olasz pénzintézetek részvényei vezették az Olaszországgal kapcsolatos aggodalmak fokozódása nyomán. Az Intesa Sanpaolo a nap végére 7,7 százalékkal ért kevesebbet, de 6-8 százalék körüli mínusz jutott a francia Société Générale, BNP Paribas és Crédit Agricole bankoknak is. Az Intesa és az UniCredit kereskedését átmenetileg fel is függesztették a limitmértékű zuhanás miatt.

Londonban a BSkyB fizetős televízió papírjai 4,6 százalékot buktak, holott a Goldman Sachs vételre javította a papírok ajánlását. A zuhanást az magyarázza, hogy a News Corp.-hoz tartozó News Of The World című lapnál kirobbant telefonlehallgatási botrány nyomán veszélybe került a cég régi terve, hogy felvásárolja a BSkyB maradék 61 százalékát egy 14 milliárd fontos üzlet keretében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!