Puttyra pitty

Eséssel fejezték ki bizalmatlanságukat az Obama-csomaggal szemben az ázsiai tőzsdék.
NAPI Online, 2009. február 12. csütörtök, 08:00
Fotó:

Szemben gyengén emelkedő New York-i társaikkal az ázsiai tőzsdék estek, mivel a befektetők nem bíznak az amerikai gazdaságösztönző csomag sikerében. Ennek megfelelően a fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok és a pénzintézetek vezették a lejtmenetet. A Mitsubishi UFJ Financial Group, Japán legnagyobb bankja például 3,5, a Toyota, amely árbevételének 37 százalékát az USA-ban szerzi, 2,9 százalékkal zuhant.

A tokiói Nikkei index 3 százalékkal, a hongkongi Hang Seng 2,3, a kínai Shanghai Composite 1,2 százalékkal csökkent. Az ausztrál S&P/ASX 200 ugyanakkor ugyanilyen mértékben erősödött, mert a vártnál jobb munkanélküliségi adat látott napvilágot. A kormány gazdaságösztönző csomagját a tőzsdezárás után utasított el az ausztrál szenátus.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK