Nyugtatólag hat a tegnapi esés után Vlagyimir Putyin jelenleg is tartó sajtótájékoztatója. Miközben az orosz elnök az ukrajnai válsággal kapcsolatos kérdésekre válaszol, a régió devizái erősödnek az arany árfolyama esik és meglódultak a tőzsdeindexek is.

Az euró árfolyama a forinttal szemben fél egyre 3 forinttal esett a tegnapi záróértékhez képest, 310,3 forintra. A BUX index már 2,6 százalékkal erősödik 17 570 pontra. Az OTP 5 százalékot menetelt, utoljára 3975 forinton születtek rá kötések. A DAX index 222 pontot ugrott, ezzel a tegnapi esés nagy részét ledolgozta, az S&P 500-as index határidős jegyzései alapján egyszázalékos pluszban készül nyitni.

Megugrott a nagyot eső orosz tőzsdeindex is, 6,5 százalékkal áll jelenleg az RTS tegnapi záróértéke felett. Az orosz rubel 0,75 százalékkal erősödött az euróval szemben, 49,7-re, miközben a napot még az 50-es szint felett kezdte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!