A csoportszintű eredményre kedvezőtlenül hatott a dollár forinthoz viszonyított gyengülése, ráadásul járműipari recesszió miatt az amerikai nehézteherautó-piacon is kevesebb tehergépkocsit sikerült eladni, bár itt 2004-től már kedvezőbb tendenciák várhatók. A Rába a negyedik negyedévre jelentősen növekvő árbevételre számít, így ez az időszak lehet a cég legeredményesebb idei három hónapja. A Rába konszolidált adatai szerint az első háromnegyed évben az árbevétel negyedével esett, 21,8 milliárd forint alá, a bruttó eredmény pedig a harmadára, 2,9 milliárd forintra apadt. Az egy évvel korábbi, egymilliárd forint feletti nettó pénzügyi bevétel helyett az idén közel hatszázmilliós lett a kiadások többlete. Az adózás előtti eredmény a 466 milliós forint pluszból 4,8 milliárd forint feletti mínuszba váltott, nettó eredmény tekintetében pedig a 195 millió forint profitot 4,5 milliárd forint veszteség követte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!