Az amerikai piacon a mezőgazdasági és a speciális gépek szegmensében is mintegy negyven százalékos bővülést könyvelhetett el ez az ágazatuk. E szegmensben új fejlesztési lehetőséget ad az a nemrégiben aláírt stratégiai megállapodás, amelynek eredményeként - korábbi bejelentés szerint 2014 tavaszától - Volvo-buszokat gyárthat a Rába.

Nem fizet osztalékot 2012-es teljesítménye után a Rába Járműipari Holding Nyrt.; a pénteki győri közgyűlés 98,3 százalékos többséggel szavazta meg a menedzsment Pintér István elnök-vezérigazgató által bejelentett javaslatát.

A társaság február közepén publikált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált, nem auditált jelentése szerint 42,35 milliárd forint árbevétellel és 569 millió forint nyereséggel zárta a múlt évet, bevételei 7,5 százalékkal nőttek, eredménye 25,2 százalékkal haladta meg az előző évit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!