A Dana Corporation Egyesült Államokbeli részlege 2006. március 3-án reorganizációs célú csődvédelmet kért. (A csődvédelem kizárólag az amerikai leánycégeket érinti, az USA-n kívüli, így az európai részlegekre nem vonatkozik.) A Dana három vezető bankkal (Citigroup, Bank of America, N.A., és JP Morgan Chase Bank, N.A.) 1,45 milliárd dollár értékű hitelfolyósításról állapodott meg a reorganizációs folyamat alatti folyamatos működés biztosítása érdekében. A bírósági döntés értelmében ebből 800 millió dollár már a Dana rendelkezésére áll a szokásos működő tőke igény fedezésére. Ennek birtokában a Dana biztosította a vevőit, beszállítóit és munkavállalóit arról, hogy a szokásos működésben nem történik változás. Így a cég magyar partnerét, a Rába Csoportot nem érinti a probléma. A Rába Rt. leányvállalata, a Rába Futómű Kft. beszállítója a Danának, amelynek amerikai leányaitól származó megrendelések adják a kft. árbevételének 13 százalékát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!