A profitfigyelmeztetés okaként a gyenge iparági környezet, az erős forint és a keresztárfolyamok kedvezőtlen elmozdulása mellett a hatékonyságnövelés érdekében végrehajtott akciók egyszeri költségeit jelölte meg a társaság. A csoport 2002-es eredményét tovább rontják a dezinvesztíciós politikával és a prudens könyvviteli politikával összefüggésben leírásra kerülő készletek, vevőkövetelések több száz millió forint értékben. A Rába Rt. 2003-as terveiben az előző évek tudatos szerkezetátalakítási és portfóliótisztítási munkájából profitálva fő üzleteiben, az exportorientált magyar vállalatok számára kedvezőtlen környezetben is jelentős profitnövekedést vár - közölte a társaság. A Rába Rt. 2002. december 2-án ismételten képviseleti irodát nyitott a Kínai Népköztársaság fővárosában, Pekingben. A képviselet fő feladata a Rába termékek - elsősorban a futóművek - kínai értékesítési és vevőszolgálati feladatainak ellátása és koordinálása, valamint a kínai piacon lehetséges hosszú távú, eredményes jelenlét megalapozását szolgáló üzleti megoldások előkészítése, kidolgozása. A Rába 1990-ben számolta fel sanghaji irodáját és attól kezdődően egy ügynökség képviselte a cég érdekeit Kínában. A kapcsolatoknak azonban új lendületet adott, hogy a Rába 2001-ben technológiai transzferre vonatkozó megállapodást kötött a Dongfeng csoporthoz tartozó, kínai futómű gyártó vállalattal, a Xiangfannal négy különféle típusú, buszokba és teherautókba szerelhető futómű ottani gyártásáról.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!