Az ügyészség a napokban további 15 nappal meghosszabbította az OTP részvényei ellen október 9-én és 10-én végrehajtott "manipulatív lépések" miatt elrendelt feljelentés-kiegészítés időtartamát - írja a Népszabadság. Az OTP tőkebefektetési csalás gyanújával tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, miután október 9-én, kevéssel a tőzsdezárás előtt egy 300 ezer darabos eladás miatt 4500-4900 forintról 3855 forintra estek a részvényei. Másnap rövid időre fel kellett függeszteni az OTP papírjaival a kereskedést. Csányi Sándor, az OTP elnöke szerint minden alapot nélkülöznek azok a londoni forrásokból felröppent "piaci értesülések", amelyek a pénzintézet küszöbön álló államosításáról szólnak. Csányi ismét egyértelművé tette, hogy a bank papírjainak korábbi látványos esése mögött rémhírterjesztés és manipuláció állt. Megítélése szerint könnyen a felelős is könnyen azonosítható. Egy nagy európai fedezeti alap ausztrál állampolgárságú, Londonban élő képviselője magára vette Csányi szavait. Greg Coffey közleményében sérelmezte, hogy nevét összefüggésbe hozták az OTP részvényeit ért manipulációval. Közölte továbbá, hogy az idén egyáltalán nem is kereskedett a bank részvényeivel. Az OTP feljelentése és bejelentései nyomán jelenleg a BRFK mellett a PSZÁF és az angol felügyelet is vizsgálódik az ügyben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!