Ráharaptak a befektetők a magyar kötvényekre!

A portugál és lengyel kötvényaukció szerdai sikere után erős kereslet mutatkozott a magyar állampapírokra is, így a tervezettnél 20 milliárd forintnyival többet értékesített az ÁKK.
NAPI, 2010. szeptember 9. csütörtök, 12:01
Fotó:

Hármas aukciót tartott csütörtökön az Államadósság Kezelő Központ, a kötvények három-ötszörös lefedettség mellett keltek el.

A három éves papírok esetében a 20 milliárdos meghirdetett mennyiségre 72,4 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók, amiből az ÁKK 30 milliárdnyit fogadott el. A 7,18 százalékos átlaghozam a szerdai másodpiaci benchmarkot 12 bázisponttal múlja alul.

Az öt éves papírok esetében a 15 milliárdos meghirdetett mennyiségre 71,5 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, ebből a központ 20 milliárdnyit fogadott el. A 7,21 százalékos átlaghozam a szerdai másodpiaci benchmarkot 17 bázisponttal múlja alul.

A tíz éves kötvényeknél is 20 milliárd lett az eredetileg tervezett 15-ből, az ajánlatok összértéke 50,5 milliárd forintot tett ki. A 7,35 százalékos átlaghozam 2 bázisponttal kisebb a szerdai referenciaértéknél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK