A fontosabb mutatók közül a Nikkei-225 0,95, a Hang Seng 1,98, a Shanghai Composite Index 1,18, az ausztrál ASX-200 1, míg az indiai Sensex 0,63 százalékkal emelkedett. A nyersanyagok tengeri behajózásának átlagárát mérő Baltic Dry Index emelkedésére megindultak a szállítmányozó cégek árfolyamai is, a koreai STX Pan Ocean 5,8, míg a Nippon Yusen 3,5 százalékkal drágult. A 82 dollár közelébe felkapaszkodó olajárra a japán Mitsubishi 2,4, a Korea Zinc Co. 2,7, a két legnagyobb kínai kőszénkitermelő China Shenhua Energy Co. és China Coal Energy Co. 2 százalék felett, míg a Jiangxi Copper Co. 3,7 százalékkal értékelődött fel.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!