A Dow Jones Ipari Átlag 44 ponttal magasabban, 10 686 ponton zárt, az S&P 500-as index 9 ponttal került feljebb, 1159 pontra, a Nasdaq Composite 16 pontot emelkedett, 2378 pontig.

A Fed nyíltpiaci bizottságe változatlanul hagyta keddi ülésén a rekordalacsony alapkamatot, s a már megszokott foruódulattal az amerikai gazdaság gyengélkedésére utalva hosszabb ideig fenntartandónak nevezte az alacsony kamatkörnyezetet. Ugyanakkor a gazdaságban a gyenge lakás- és munkaerőpiaci helyzet ellenére lát már némi pozitív fejleményeket.

A befektetők egész nap jó hangulatban vették a részvényeket, köszönhetően a Görögországgal kapcsolatos kedvezőnek ítélt fejleményeknek, az indexek előző napi záróértékük közelébe csak a Fed döntés előtt időszakban néztak vissza.

Az egész piac erejét mutatta, hogy az amerikai tőzsdéken majd minden csökkenő árfolyamú részvényre jutott két emelkedő.


Az emelkedést a bakszektor és a félvezetőgyártók vezették, előbbi szektor alindexe 1,68, utóbbié 2,69 százalékkal ugrott meg.

Az S&P 500-as index ezzel új éves csúcsot állított be, a Dow Jones Ipari Átlag, pedig alig 40 pontnyira marad el január végén, a görög válság kirobbanása előtt elért csúcsától.
 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!