A gazdasági fellendülésbe vetett hit 2,1 pontos emelkedést hozott a Dow Jones ipari átlagnak, amely végül 8 78135 ponton fejezte be a napot, az 1 556,69 ponton záró Nasdaq Composite nyeresége pedig meghaladta a 3 százalékot. A technológiai index erősödését alapvetően a biotechszektor okozta, azon belül is a korábbi botrányhős ImClone Systems, lévén egyre többen fűznek nagy reményeket a vállalat rákgyógyszeréhez. Az Altria részvényesei azonban a rally ellenére is veszteségekkel voltak kénytelenek szembesülni, miután az utóbbi néhány hét száguldása nyomán a UBS Warburg vételről semlegesre minősítette le a dohányipari papír ajánlását. A Boeing azután került lejtőre, hogy a Moody's negatívra változtatta a cég hitelbesorolásának kilátásait.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!