A mozgáshoz az átlagot enyhén felülmúló forgalom párosult, összességében 16 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a részvények.

A blue chipek közül ismét az OTP-Mol páros száguldott az élen. Utóbbi a román versenyhatóság kartell-bírsága ellenére 3,76 százalékkal 17 400 forintra javított, miután ismét élénkültek a társaság kurdisztáni partnere, a Gulf Keystone Petroleum felvásárlása körüli találgatások.

A bankpapír 3,64 százalékkal 3220 forintra javított, amiben szerepet játszhatott az euró ellenében a nap során 310-ig erősödő forint is. Az OTP jegyzése egy órával zárás előtt járt 3280 forinton is.

A Telekom ezúttal visszafogottabb teljesítményt mutatott, az osztalékpapír 1,8 százalékkal 515 forintra javított.

Lemaradónak bizonyult a Richter, amely a vezető papírokon túl a piacot is alaposan alulteljesítette. A gyógyszergyártó papírja 0,3 százalékkal 35 800 forintra esett. Szektortársa, az Egis sem mutatta erős oldalát, 0,25 százalékos emelkedése 16 200 forintos záróárat takart.

A hétfői látványos szárnyalás után visszakorrigált kissé, a nap eleji emelkedés délután esésbe váltott, minek eredményeképpen az energetikai cég részvényei 2,7 százalékkal 4905 forintra rontottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!