A szakadatlan emelkedésben még a vártnál rosszabb német ipari megrendelési adat sem okozott törést.

A vezető papírok közül európai szektortársaihoz hasonlóan az OTP volt a legdinamikusabb, 1,85 százalékos plusszal 5990 forinton zárt, csaknem 10 milliárd forint feletti forgalom mellett.

A kisebbik hazai bankrészvény még parádésabban teljesített, 5,65 százalékkal 1085 forintra drágult. Ebben szerepet játszhatott az is, hogy az FHB még a pénteki piaczárás után közölte, a felügyelet engedélyezte az Allianz Bank beolvadását.

A Mol sem volt rest az emelkedésben, 1,7 százalékkal kereken 23 000 forintra javított, igaz, napi maximumát ennél 150 forinttal feljebb érte el.

A Telekomnak viszont csak alig 0,2 százalékos erődsödésre futotta, így 547 forinton születtek papírjaira az utolsó kötések.

Az egyedüli igazi lemaradónak az éjfél után jelentő Richter bizonyult, amelynek árfolyama 0,4 százalékkal 42 350 forintra csúszott vissza.

Nem úgy szektortársa, a szerdán piaczárás után jelentő Egis, amely 0,75 százalékkal 22 265 forintra javított.

A kisebb papírok teljesítményét követő BUMIX kissé alulteljesítette nagy testvérét és végül 0,9 százalékos emelkedést követően 2022 ponton végzett.

A B-kategória részvényei közül százmillió forintos forgalom mellett 2,2 százalékkal 791 forintra drágultak a CIG Pannónia papírjai.

A kevés számú vesztes közé iratkoztak fel a Hybridbox részvényei, amelyek árfolyama a húsz százalékos limittel 848 forintra zuhant.

Közel tíz százalékkal drágult ellenben az Orco, így az ingatlanfejlesztő így kereken 2300 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!