Rally Amerikában

Kedvező inflációs adat hajtotta fel a New York-i indexeket.
NAPI Online, 2006. augusztus 16. szerda, 07:50
Fotó:

Meghozták a befektetők vásárlási kedvét a vártnál alacsonyabb amerikai termelői inflációról szóló hírek, az európai és az amerikai indexek ezek nyomán felfelé vették az irányt. Kitűnően szerepeltek a várhatóan változatlanul maradó Fed-kamatokból leginkább profitáló banki és a biztosítói részvények, de jól szerepelt a fogyasztás várható felfutásán sokat nyerő Wal-Mart is. A Dow Jones 1,19 százalékkal, 11 230,26 pontra, a Standard & Poor’s-500 1,37 százalékkal 1285,58 pontra, a Nasdaq 2,22 százalékkal, 2115,01 pontra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK