A Nikkei-225 0,5 százalékkal 9 867,45 pontra emelkedett. Ebben - a jen gyengülése mellett - közrejátszott, hogy egy iparági csoport szerint júniusban nőttek a japán chipgyártó berendezések iránti megrendelések, de segített a New York-i árfolyamok erősödése is. A tajvani TWSE mutató szintén magasabban zárt, miután a kormány közölte, hogy adatai szerint júliusban nőttek a külföldi megrendelések. A dél-koreai Kospi kimaradt a jóból, részben azon aggodalmak nyomán, melyek szerint a Hyundai Heavy Industries (HHI) és a Hyundai Motor támogatni készül Chung Mong Joon, a HHI volt alelnökének elnökválasztási kampányát.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!