Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai tőzsdék végül nem tudtak tovább emelkedni, a japán jegybank jen intervenciójának hírére viszont kilőtt és 2 százalék feletti pluszban zárt a Nikkei. A kínai részvények ezzel szemben estek.
A svájci kamatemelés lehetőségétől hajtva erősödni próbál a svájci frank, az 1,30-as szintet közelíti az eur/chf árfolyama. A forint már tegnap sokat erősödött és tartja 281 körüli szintjét az euróval szemben, így a svájci frank is olcsóbb lett, 216 forint körül jár az árfolyama.
A forint erősödése tegnap nem ragadt át a részvénypiacra, ma sem látszik erre utaló jel - vélekedett Péter János a KBC üzletkötője. Emelkedést így csak azt tudna generálni ha a hazai befektetők elhinnék, hogy a forinterősödés előbb-utóbb a részvénypiacra is pozitív hatással lesz.
Enélkül nem várható markáns mozgás ma a magyar tőzsdén. A külföldről érkező adatok közül az amerikai jelzáloghitel-igénylések látszanak a legerősebbnek, ezt egy órakor publikálják, majd délután több nem olyan fontos kisebb makroadat érkezik.
A befektetők kezdenek a kispapírok iránt érdeklődni, ezekben továbbra is lehet mozgás, de ennek csupán hangulati okai lehetnek - vélekedett az üzletkötő. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!