A BÉT irányadó indexe a reggeli csúcsfutás után koradélután egészen 20 941,70 pontig süllyedt, majd innen kapaszkodott fel egészen 21 207,77 pontig, s napi maximumán, 1,5 százalékos pluszban zárt.

A Mol egész nap nyereséggel forgott, bár fél kettőre vészesen megközelítette előző napi záróértékét, s 17 110 forinton is cserélt gazdát. Zárásra azonban már 290 forinttal drágábban (napi csúcson), 1,8 százalékos felárral adták-vették, annak ellenére, hogy a brókercégektől vegyes ajánlások jöttek a vártnál kedvezőtlenebb negyedik negyedéves gyorsjelentéssel előrukkoló cég részvényeire vonatkozóan.

A Magyar Telekom részvényei 717 forintig drágultak a reggeli órákban, s nem sokkal dél előtt újra megostromolták ezt a szintet, ám fölé nem jutottak. A távközlési cég részvényeiért tőzsdezáráskor 713 forintot adtak, ami mindössze 0,9 százalékos drágulást jelent hétfői értékhez képest.

Az alig több mint 7 milliárd forintos forgalmat bonyolító OTP részvényei 2,5 százalékos emelkedést követően 5535 forintra értékelődtek fel. A befektetők koradélután 5433 forintért is hozzájuthattak a bankpapírhoz, miután annak árfolyama hirtelen kiszúrást követően (5514 forintig) gyorsan zuhanni kezdett. A nap végére az optimista tengerentúli tőzsdei hangulat hatására azonban az OTP-t is venni kezdték, s zárásban napi maximumértékére húzták fel az árfolyamot.

A Richter mindössze a kereskedés első és utolsó órájában forgott nyereséggel, a nap nagy részét azonban a negatív tartományban töltötte. Napközben jelentős leértékelődés után 40 650 forintra csökkent az árfolyama. A gyógyszerpapír forgalma a napi mélypont elérése után élénkülni kezdett, s a nap végére 41 100 forintig emelkedett, miután sikerrel ostromolta az előző napi záróár szintjét. A gyógyszerpapír 0,2 százalékkal értékelődött fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!