Rángatják a svájci frankot, itt a fordulat

A reggeli erősödés után lejtőre került a svájci frank, forintjegyzése megközelítette a 247-es szintet.
NAPI, 2011. augusztus 12. péntek, 11:02
Fotó:

Nem volt hír, mégis fordult délelőtt a svájci frank jegyzése, valószínűleg a hétvége előtti pozíciózárások miatt - tájékoztatott az ING Bank devizaüzletágának vezetője. Kolba Miklós elmondta: reggel 1,0685-ig süllyedt az EUR/CHF, majd 1,1049-ig szaladt fel - röviddel 11 óra előtt 1,1008 volt az ár. A forinttal szemben ez azt jelentette, hogy 256 felett tetőzött a jegyzés, majd 247,20 környékére apadt.

Dél előtt bő egy órával az euró egysége 273,20, a dolláré 192, a svájci franké pedig 248,20 forinton állt.

Annak kapcsán a csütörtöki hírekhez képest eddig nem látott napvilágot új fejlemény, hogy a hírek szerint a svájci frankot az euróhoz kötnék, legalábbis átmenetileg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK