Kora délutánig kisebb megtorpanásokkal a gyengülésé volt a fő szerep a forint piacán - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: a gyengülést a 272-es euróárfolyam fogta meg, onnan 270,25 közelébe pattant vissza a jegyzés, majd újra 271-re emelkedett.

Ugyan Ben Bernanke Fed-vezér szavai gyengítették az amerikai devizát - az euró dollárjegyzése 1,37 fölé került -, a forint erre mégsem reagált erősödéssel. Fél négy után a dollár egysége viszont már 197,90 alatt járt, szemben a 199,20-as napközbeni maximummal. Ugyanekkor a svájci frank 205,75-ön állt.

A frank esetében a forint euróhoz mért gyengülését az alpesi deviza értékvesztése ellensúlyozta. Az árfolyam így - a kora reggeli, 205 forint alatti szinteket követően - 205-206 között alakult, miután az euróhoz mért kurzus 1,3150-ről 1,3170 környékére kúszott fel.

Karsai szerint a frank gyengülését az magyarázhatja, hogy kezdenek beárazódni azok a várakozások, amelyek szerint az ECB már ősszel kamatot emelhet, vagyis előbb, mint a svájci jegybank, amelytől csak az év vége felé várnak szigorítást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!