Ráugrottak a forintra, esik a frank

Erősodik a forint a frankkal szemben is, átvitte a 200 forintos szintet és a 200 napos mozgóátlagot is.
NAPI, 2010. október 29. péntek, 14:15
Fotó:

A forint az elmúlt napokban körülbelül 2 százalékkal teljesítette túl a régiót - mondta a Napi Gazdaságne-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci trédere.

Piaci pletykák szerint több szereplő úgy vélekedett, hogy a forint alulértékelt - egyebek mellett ennek is köszönhető, a magyar deviza a svájci frankkal szembeni árfolyama átvitte a kétszáz napos mozgóátlagot. Ez a szint az alpesi deviza esetében 198,86 forintnál volt.


A svájci frank/forint kurzusa pénteken a 198,09 és 200,55 között ingadozott, délután kettő körül pedig 198,18 forinton jegyezték.

Kora délután az eurót 271,59 forinton, a dollárt 195,85 forinton jegyezték, az euró/dollár kurzusa 1,3860-on állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK