Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A BUX egész nap előző napi záró értéke alatt tanyázott, köszönhetően a rögtön a nyitás után bekövetkezett esésnek.

A meglehetősen lagymatag kereskedésbe kora délután jött egy kis élénkülés, az OTP-re akadtak egyre mohóbb vásárlók, az amerikai piac nyitását követően az addig 2380 forint környékén dekkoló bakpapírt rövid idő alatt 2420-2440 forint közé rántották. Innen csak nem akart visszaesni, s a zárás előtt már megjárta - ha rövid időre is - a 2500 forint feletti tartományt. Itt azonban ritkás volt számára a levegő, s zárásra 2470 forintig csúszott vissza.

A közel kilencmilliárdos OTP forgalomhoz nem volt mérhető a Mol 2,6 milliárdja, az olajpapír viszonylag nyugodtan viselkedett, s a nap végére 9750 forintig csúszott jegyzése, ami másfél százalékkal kevesebb az előző napi záráránál. A nap egyik nagy vesztese a Richter volt, szinte ugyanakkor kezdték el agresszívabban adni a gyógyszergyár részvényét, amikor a bankpapírt venni. A tavalyi utolsó negyedéves számaival várhatóan szerda reggelre már előrukkoló Richter árfolyama kerek ezer forinttal lett alacsonyabb, 27 900 forint. Az Egist nem érte el a Richtert sújtó hullám, 12 420 forintos árfolyama mindössze 50 forinttal marad el a hétfőitől.

A Magyar Telekom viszont nem tudta tartósan nyújtani az előző napok jó teljesítményét, 570 forintig csúszott vissza kurzusa, ez 1,9 százalékos leértékelődés. Az FHB nem tudta követni a nagyobbik bank jó szereplését, s közel egyszázalékos lecsúszás után 629 forinton zárt.

Stabilan kúszik ugyanakkor felfelé a két áramszolgáltató árfolyama, az Elmű és az Émász egyaránt másfél százalék körüli mértékben drágult, előbbi 25 745, utóbbi 24 450 forintig. A Synergon a hétfői megugrást követően most 3,5 százalékkal esett vissza, 445 forintig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!