Ráugrottak az új részvényre, mi áll a háttérben?

Hatalmasat emelkedtek eddig tőzsdei szereplésük második napján a Hybridbox részvényei a Budapesti Értéktőzsdén. Mennyit érhet a cég?
NAPI, Deák Bálint, 2010. szeptember 30. csütörtök, 11:46
Fotó:

17 százalékkal, 585 forintig emelkedett a mai kereskedés során a Hybridbox részvények árfolyama a a Budapesti Értéktőzsdén. Piaci szereplők elmondása szerint a mindössze 2 millió forintos forgalomban az eladói oldalon egy brókercég állt, míg a vételi oldal meglehetősen vegyes volt. A cég papírjai tegnap debütáltak a Budapesti Értéktőzsdén, a Napi Gazdaság mai lapszámában a cég vezetőit kérdezte a tőzsdére menetel céljairól.

Mintegy 30 százaléknyi tulajdonrészüket akarják eladni a tőzsdén a HybridBox tulajdonosai. A tőzsdére lépéssel nem a kiszállás a céljuk, hanem az, hogy forrást szerezzenek a további terjeszkedéshez és fejlesztésekhez - mondta el a Napinak Kondi Miklós, a társaság elnöke. A tulajdonosok az 50 forint névértékű részvényeket 500 forint körüli áron akarják eladni - mondta Kondi, hozzátéve, ha szükséges, jövőre lehet részvénykibocsátás is. (Az első kereskedési napon, szerdán 502 forinton kötötték az első üzleteket, míg az utolsót 500 forinton.) Azért is döntöttek a 30 százaléknyi vagy annál kicsivel több részvény eladásáról, mert szeretnék teljesíteni az A kategóriába kerülés feltételeit, céljuk ugyanis, hogy idővel oda sorolják át a részvényt. Ugyanakkor az idő nem sürget, ezért kényszerértékesítésre nincsen szükségük.

Bencsik Attila, a cég befektetési kapcsolattartója elismerte azt a felvetésünket, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján elég nehéz a cég értékelése, ugyanakkor azt is megígérte, hogy a jövőben egyre több információt kapnak azok, akik úgy döntenek, befektetnek a cégbe. A jelenleg 2500 ügyféllel rendelkező társaságnak a jövőre tervezett 85 millió forintos nyereséghez mintegy 10 000 ügyfelet kellene elérnie, ami nem túl nagy szám - vélik a cég vezetői. Ez az eredmény azonban, figyelembe véve a 10,2 millió darab részvényt, csupán 8 forint körüli egy részvényre jutó eredményt jelent. A befektetés ugyan kockázatos, mondta Kondi, de a részvényenkénti 500 forint benne van a cégben véleményük szerint. Jövőre a társaság szeretne belépni a német, a román és később lehetőség szerint az ukrán piacra - mondta az elnök, hozzátéve, számukra nagyon fontos az egyre nagyobb ügyfélkör, hiszen ez önmagában óriási reklámértéket jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.01 10:37

8 Ft várható eredmény részvényenként... Kb ennyi derült ki. a cikkből konkrétan.. Ha mondjuk az OMV vel összehasonlítom akkor a 4 EUr várható év végi eredmény és a 27 EUR körüli részvényár alapján az 54 Ft.os részvényár lenne a reális, tehát jó volna ha a kedves tulajdonosok megindokolnák miért ide fektessünk az OMV helyett pl... de összevethetném az SP500 indexxel is akkor legyen mondjuk 100 max 150 forint... vagy a banki kamatszinttel akkor legyen mondjuk 130 ft...
Ettől még lehet ez egy kiválló befektetés, de nulla információk alapján kb. ennyit lát az ember...benne lehet az 500 sőt az 1000 ft is, bizonyára a dolog zseniális és a jövő tv..-je stb..de a befektetőket a tőke megtérülése érdekli elsősorban...(a spekiket meg az hogy felment egy nap alatt 17%.-ot)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html