A pénzintézet az időszak során 21,97 milliárd bevételt könyvelhetett el, amely viszont bár elmarad a 22,87 milliárdos konszenzustól, éves összehasonlításban kétharmados bővülést jelent.

A profitot részben az alacsonyabb céltartalékolás dobta meg, a gyorsjelentés külön ki is emeli a hitelpiacon tapasztalható javuló piaci környezetet, főleg ami a jelzálogkihelyezéseket és refinanszírozásokat illeti.

A Bank of America az elmúlt év jó részét saját áramvonalasításával és a nem fő tevékenységhez tartozó eszközök leépítésével töltötte, amelynek hatásai most kezdenek beérni. A pénzintézetnek azonban nincs könnyű dolga, júniusban a Moody's a szektor több másik szereplőjével egyetemben rontott a BofA besorolásán is, valamint a pénzügyi felügyelet is 2,8 millió dollárra bírságolta értékpapírüzletágát, a Merrill Lynchet csaknem százezer ügyfélnek kárt okozó túlszámlázásért.

A gyorsjelentés szerint a bank tovább csökkentette kitettségét európai kitettségét: görög, olasz, ír, portugál és spanyol eszközállománya (a cds-portfóliót is beleértve) 9,6 milliárd dolláron állt június végén, szemben az első negyedévi 9,8, illetve a tavalyi azonos időszak 16,7 milliárd dolláros értékével.

A bank részvényei 1,4 százalékkal emelkedtek a nyitás előtti elektronikus kereskedésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!