Recseg-ropog minden - egyedülálló zuhanás Budapesten

Európában a BUX esése látszik a legdurvábbnak.
NAPI Online, 2008. március 13. csütörtök, 11:54
Fotó:

Ahogyan a Carlyle Capital hedge fund bedőlése padlóra küldte az ázsiai börzéket, úgy kerültek meredek lejtőre az európai részvényindexek is. A BUX ezek között is az egyik legnagyobb esést produkálta csütörtök délelőtt.

A BÉT indexe háromnegyed 12 után 3,4 százalékos veszteséggel 21 733 pontnál járt - a mutató 2006 októbere óta nem járt ilyen mélységben.

Az esést az elmúlt két napban látványosan korrigáló OTP vezette, a bankpapír 5,0 százalékkal 6508 forintra zuhant, a Mol 3,4 százalékkal 21 550, a Richter 2,6 százalékkal 36 000 forintra esett, a Telekom 1,9 százalékkal 807-re szánkázott.

A börzén csak két kivétel volt: az AAA Auto 2,7, az Exbus 1 százalékkal került feljebb, szabad szemmel alig látható forgalom mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK