A napközbeni korrekció többek között a Lehman Broters rendkívüli eredménybővülésével magyarázható. A befektetési bank ötödével növelte negyedéves eredményét az előző év azonos időszakához képest. Emellett élénkítette a vásárlási kedvet Sprint Corp. bejelentése, miszerint a cég 35,2 milliárd dollár értékű tranzakció keretében megvásárolja a Nextel Communications mobilszolgáltatót. A Dow Jones 0,14 százalékos pluszban, 10 691,45 ponton állapodott meg tegnap. A 15 pontos emelkedéssel elért záróértékhez hasonló magasságban utoljára februárban járt a mutató. A másik két vezető index 3-3 éves rekordot adott át a múltnak: a Standard & Poor's 500 2,34 ponttal, 0,19 százalékkal 1205,72 pontra erősödött, a részben a technológiai papírok teljesítményét jelző Nasdaq Composite pedig 2,71 pontos, 0,13 százalékos növekedést, így 2162,55 pontos zártértéket mutatott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!