Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Bejönni látszanak a Napi által megkérdezett szakértők várakozásai, az olaj jegyzése január óta nem látott egyheti áresést produkálhatott. A Bloomberg elemzése az amerikai fogyasztás csökkenését valószínűsítő várakozásokkal és a dollár gyengülésével magyarázza a folyamatokat. Itteni idő szerint pénteken délután fél hat tájban 58,90 dolláron állt augusztusi szállításra az amerikai könnyűolaj hordója. Két hete még 71 dollár körül járt a jegyzés. Úgy tűnik, a piac egyelőre nemigen hisz a Nemzetközi Energiaügynökség előrejelzésének, amely jövőre a globális olajfogyasztás 1,7 százalékos bővülésével számol. A kétkedés oka az, hogy az elmúlt évtizedekben a globális gazdaság évi átlagban nagyjából 3,5 százalékkal bővült, ám az IMF szerint 2010-re csak 2,5 százalék van kilátásban, miközben az OECD-tagországok olaj- és üzemanyagkészletei májusban 7 százalékkal meghaladták az egy évvel korábbit, az OPEC-tagállamok pedig júniusban is növelték a kitermelést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!