Sorban az ötödik napot is emelkedéssel zárták pénteken a vezető amerikai tőzsdeindexek.

A Nasdaq - köszönhetően elsősorban a gigászi, 36 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási program bejelentése nyomán száguldó Microsoftnak - 0,3 százalékkal kapaszkodott feljebb. A mutató egész heti nyeresége meghaladta az 5 százalékot, ilyen látványos emelkedésre pedig három éve nem volt példa.

A hagyományos iparágakat tömörítő Dow-t az emelkedő olajár következtében dráguló Exxon és a Marlboro gyártójának az Altria Gruopnak az erősödése hajtotta 0,4 százalékkal feljebb. Az utóbbi cég esetében annak örülte a befektetők, hogy a várakozásokkal ellentétben egy pénteken zárult bírósági perben mégsem kötelezték a társaságot arra, hogy több milliárd dollárt költsön dohányzás ellenes programokra. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!