Rég nem volt ilyen gyenge érdeklődés kincstárjegyek iránt

Az ÁKK keddi dkj aukcióján közel két és félszeres volt az érdeklődés, de nominálisan tekintve mégis a leggyengébb érdeklődést mutatták a befektetők.
portfolio.hu, 2011. október 18. kedd, 14:37
Fotó: Napi.hu

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi háromhónapos dkj aukcióján a meghirdetett 30 milliárd forintnyi mennyiségre 69,8 milliárd forintos ajánlattal válaszoltak az elsődleges forgalomazók. Nominálisan vizsgálva azonban közel egy éve a leggyengébb volt a vételi érdeklődés.

A múlt keddi 3 hónapos, illetve az utóbbi két 12 hónapos dkj-aukción szokatlanul gyenge volt a kereslet az elsődleges forgalmazók felől, ami a jegybanki kamatemelési félelmekkel, illetve a megemelkedett országkockázati mutatókkal is összefügg.

Az aukción kialakult átlaghozam 6,03 százalékos lett, ami 2 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál és 1 bázisponttal elmarad a múlt keddi szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamánál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK