Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Napközben 309,82 és 311,06 forint között alakult az euró árfolyama, a jegyzés délután háromnegyed ötkor 309,86 forinton állt a kora reggeli 310,95 forint után.

A Magyar Nemzeti Bank szerdán bejelentette, hogy a pénzügyi rendszer stabilitásának megőrzése és a forint árfolyamára gyakorolt hatás kiküszöbölése érdekében biztosítja a bankrendszer számára a lakossági devizahitelek kivezetéséhez, elszámolásához és forintosításához szükséges devizamennyiséget.

A forint a svájci frankkal szemben is erősödött szerdán, a kora reggeli 257,56 forint után a frankot délután 256,55 forinton jegyezték.

A dollár euróval szemben szerdán elért nagymértékű erősödése azonban a dollár-forint árfolyamban is megmutatkozott: a dollár jegyzése a kora reggeli 241,90 forintról 242,33 forintra emelkedett délutánra.

A jen is erősödött a főbb devizákkal szemben, miután a japán miniszterelnök aggodalmának adott hangot a mostanában elért hatéves mélypont miatt. A jen jegyzése a kora reggeli 2,2250 forintról 2,2273 forintra emelkedett.

Az eurót a kora reggeli 1,2856 dollár után 1,2788 dolláron jegyezték délután, amire legutóbb 2013 júliusában, 14 hónappal ezelőtt volt példa.

A forinthoz hasonlóan erősödtek a térségbeli devizák is: a lengyel zloty árfolyama az euróval szemben 0,06, a cseh koronáé 0,14, a román lejé 0,02 százalékkal emelkedett.

Az ukrán hrivnya az euróval szemben közel három, a dollárral szemben két és fél százalék erősödést ért el szerdán. Az orosz rubel az euróval szemben 1,36, a dollárral szemben 0,77 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!