Tavaly október eleje óta nem látott magasságban, 4900 pont felett zárt kedden a Footsie. A londoni részvényárfolyamokat is a kedvező amerikai makroadatok, pontosabban a lakásárak emelkedéséről és a fogyasztói bizalom jelentős javulásáról szóló beszámolók segítették feljebb.

Az olajszektor képviselőinek ázsióját az energiahordozó drágulása emelte, de a nyertesek közé iratkoztak fel a bankrészvények is. A bérirodaházakat üzemeltető Regus papírjai 15 százalékkal ugrottak meg azt követően, hogy a társaság harmadával növelte a részvények tulajdonosainak járó osztalékot, illetve közölte, hogy javult nettó cash-pozíciója. A bányaiparban viszont a profitrealizálás lett a meghatározó, az Antofagasta és a Rio Tinto részvényei egyaránt három százalék körüli mértékben estek.

A távközlési cégek papírjai Európa-szerte erősödtek, miután a JPMorgan semlegesről felülsúlyozásra javította a szektor ajánlását.

Frankfurtban a DAX-komponensek között a legnagyobb vesztes a Volkswagen lett - a jelek szerint a piac nem lelkesedett fel arra a hírre, hogy katari befektetők 17 százalékra növelnék részesedésüket az autógyártó társaságban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!