Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Már reggel óriási réssel kezdett lefelé a BUX, és a vezető index napközben sem tudta a napi maximumot jelentő 21 246 ponttal megközelíteni a pénteki 21 425 pontos mélypontját. A BUX végül napi mélypontja - 20 664 pont volt - közelében 20 679 ponton 4,6 százalékos mínuszban fejezte be a napot. A vezető részvények közül egyértelműen az OTP gyötörték meg a legjobban, ami nem is csoda, hiszen Európában is e szektor képviselői vesztették a legtöbbet a spanyol bankállamosítás hírére. Az OTP részvénye magas forgalom mellett napközben több mint 10 százalékos esés miatt fel is kellett függeszteni pár percre. Ez sem segített azonban a talpra állásban az 5310 forintos utolsó érték ugyanis 10,5 százalékos mínuszt jelentett, ráadásul magas több mint 34 milliárd forintos forgalom mellett. A vezető részvények közül a legjobban a Richter tartotta magát kedden. Árfolyama csupán 0,8 százalékkal esett, ami 39 995 forintos utolsó értéket jelentett. Szektortársa az Egis nem úszta meg ennyivel, árfolyama 5 százalékkal 18 705 forintra esett vissza. A Mol 16 905 forinton fejezte be a napot, ami 2,8 százalékos csökkenést jelentett, míg a Magyar Telekom 1,8 százalékkal 660 forintra csúszott le.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!