A bankpapír egész nap komoly eladói nyomás alatt volt, visszapattanni egy pillanatra sem tudott, miközben forgaloma meghaladta a 20 milliárd forintot. De nem csak a bankpapír piacát dominálták az eladók, a BUX is 4,4 százalékos mínuszban 18 349 ponton fejezte be a napot. A decemberi index-határidő 3,7 százalékkal esett, így 18 625 ponton zárt. A promptnál kisebb mértékű esést az magyarázza, hogy az elmúlt napokban túl nagy pesszimizmus épült be a határidős index értékébe, és most ez árazódik lassan ki. A vezető papírok közül egyik sem úszta meg jelentősebb esés nélkül. A Mol például 4,6 százalékkal 13 750 forintra csúszott le, míg a Richter 4,2 százalékkal lett olcsóbb, s így 36 400 forintot ért zárásban. A Magyar Telekom úszta meg a legjobban a szerdai napot, a 750 forintos ár "csak" 2,6 százalékos esést jelentett. A kisebb részvények is megszenvedték a napot. Az FHB jegyzése 5,2 százalékkal 1000 forintra, az Egisé 3,6 százalékkal 19 130 forintra csökkent. A gyorsjelentése óta egyfolytában szakadó Orco tovább csúszott lefelé a lejtőn, tegnap 4,6 százalékkal 2160 forintig gyengült. A Synergon 4,7 százalékkal 785 forintig, a TVK 4,5 százalékkal 2635 forintig esett. Trenddel szembe nem sok részvény ment, a kisebbek között azonban lehetett ilyet is találni. A BIF például 11,8 százalékkal 799 forintra drágult, igaz elhanyagolható forgalom mellett. A két Forrás részvény is emelkedett, a törzs 4,4 százalékkal, az osztalékelsőbbségi pedig 0,3 százalékkal. Minimális mértékben 1 forinttal 621 forintra drágult a Rába részvénye is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!