A pesti börze irányadó mutatója a nyitás utáni mélyrepüléséből többszöri próbálkozás után sikerrel tért vissza a reggeli - napi maximumához közeli - állapotához. Az index 13 498 pontnál 1,4 százalékos veszteségen állt délben, bár péntek délelőtt benézett már a 13 300-as szintek alá is.

Az OTP forgalma lényegesen kisebb ma, mint az elmúlt napokban volt, a délelőtti órákban 5,5 milliárd forint értékben érkezett kötés a bankpapírra, míg az elmúlt pár nap során a második legnagyobb forgalmú Mol bonyolított megközelítőleg ennyi ügyletet azonos idő alatt. A bankrészvény 4,7 százalékos mínuszban 3348 forinton forog, napi minimuma azonban ennél is alacsonyabban, 3340 forinton volt. A BUX teljesítményének javulását az is akadályozhatja, hogy az OTP jó ideje nem tud átlépni a 3400 forintos ellenállási szinten.

A Mol veszteségei mérsékeltebbek, bár forgalma is gyér. Az olajospapírt 1,5 milliárd forintnál is kisebb értékben jegyezték ma délelőtt, árfolyama viszont javult a reggeli mélyrepülést követően. A részvény 2,6 százalékos mínuszban 10 900 forinton forog.

Meglepetés a Richter pozitív teljesítménye, hiszen a gyógyszerpapír rendre nem követte a többi blue chipet az elmúlt napok során a nagyarányú emelkedések terén, ám pénteken délben 3,4 százalékos pluszban 28 175 forinton cserél gazdát, forgalma alapján pedig a harmadik legkeresettebb részvény ma a pesti börzén.

Az MTelekomot 0,8 százalékos veszteséggel 643 forinton jegyzik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!