Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Konkrét akvizíciós bejelentések jelenleg nincsenek a láthatáron, azonban a Mol készül arra, hogy a régión kívül a kitermelési üzletágban termelő mezőket vásároljon - mondta el a Napi Gazdaság kérdésére Simola József pénzügyi vezérigazgató-helyettes. Simola elmondta erre azért van szükség mert a Mol mindenképpen szeretné növelni kitermelését, és organikus úton ez elég lassan megy. Egy kutatási mezőnél ugyanis 10 év is eltelhet mire a kezdetektől felfuttatják a mezőt, a Mol pedig, ha lehetőség van ennél gyorsabban is szeretné a kitermelését növelni.

Mindezek mellett az első negyedévi üzemi eredmény a várakozásoknak megfelelően alakult Simola szerint. A Mol tartja továbbra is az évi 110 ezer hordós kitermelési tervét, és e mellett 100-110 dolláros kőolajűárral, és 1-2 dollár ural/brent marzsal számolnak.

A kiskereskedelemben reményeik szerint még az idén elérik a mélypontot a forgalom visszaesésében, ahogyan a vezérigazgató-helyettes elmondta: nehéz már a lakossági szegmensben ennél kevesebbet fogyasztani.

 

 

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!